Het Grote Filmtopic

Gebruikersavatar
Limoenlichtje
Lv4
Berichten: 439
Lid geworden op:
28 jul 2017, 17:19

Re: Re:

13 feb 2020, 17:07

The Great Volunteer schreef:
10 feb 2020, 14:21
Yellow schreef:
10 feb 2020, 12:57
Brad Pitt ook wel terecht (zijn eerste oscar als acteur blijkbaar :roll: )

En tsja misschien goede acteurprestatie, maar Joker blijft een matige film :P
Wat is er blijkbaar aan zijn eerste oscar? Er zijn veel betere acteurs dood en levend geweest die nooit oscar wonnen die beter zijn/waren dan Brad Pitt. Hij heeft niet eens echt professionele acteer opleiding gedaan.
Wat heeft een acteursopleiding met ook maar iets te maken. Enorm veel fantastische acteurs hebben nooit een acteeropleiding gehad. Net zoals dat enorm veel fantastische regisseurs niet per se een regieopleiding hebben gehad, de beste journalisten geen journalistieke opleiding hebben gedaan, etc.

Zou wat zijn als je alleen goed in een vak kan zijn als je er specifiek voor bent opgeleid.
Remind yourself that overconfidence is a slow and insidious killer

no avatar
The Great Volunteer
Lv7
Berichten: 4104
Lid geworden op:
31 jul 2017, 10:59

13 feb 2020, 18:29

Oke je hebt gelijk.

Gebruikersavatar
R-Type
Lv6
Berichten: 2450
Lid geworden op:
18 jul 2017, 14:47

14 feb 2020, 10:18

Joker vond ik erg sterk, maar vooral door Phoenix en De Niro. De plot is duidelijk geleend van Taxi Driver maar wel minder dan die film. Ik had het met American Hustle ook, dat was gewoon een aftreksel van Casino en vond ik daarom zwaar overrated.

Als ik er een beetje bij nadenk is Joker ook nogal overrated.

Uiteindelijk zijn er dat jaar veel betere films dan Joker uitgekomen. Irishman, Hollywood en Parasite zijn er tenminste 3. Knives Out moet ik dan nog zien.

Gebruikersavatar
Wesley
Lv6
Berichten: 1120
Lid geworden op:
13 jul 2017, 14:37

Re:

14 feb 2020, 11:24

Limoenlichtje schreef:
13 feb 2020, 17:04
Ik zou niet zeggen dat Joker een goede film is, shit is super mediocre en alleen maar interessant als je om één of andere reden bent vergeten dat Taxi Driver en King of Comedy (en Nightcrawler, en Observe & Report etc.) bestaan.

Ik zou ook niet zeggen dat You Were Never Really Here een saaie film is, die film is awesome.
Ik vond Joker ook een slechte film. Maar hij was prachtig geschoten, geweldig geacteerd en de muziek was top.

Daarom bedoel ik 'de beste film die ik slecht vind'
Hey there lonely girl, Did you have to tell your friends, About the way I got you screaming my name, Did you have to tell the world

no avatar
The Great Volunteer
Lv7
Berichten: 4104
Lid geworden op:
31 jul 2017, 10:59

14 feb 2020, 18:46

Onzin Jeroen. Joker is om genoeg redenen interessant niet alleen als je Taxi Driver vergeten bent. King of Comedy heb ik nooit gezien. Joker is interessant alleen al vanwege leven en story van Joker zelf, feit Bruce Wayne een kleuter is, en het gewoon goed uitgewerkt verhaal is. Plus dan nog vertolking van Phoenix die fenomenaal was. Dit was sowieso 10x interessanter Joker personage dan Jared Leto in Suicide Squad.

Gebruikersavatar
Limoenlichtje
Lv4
Berichten: 439
Lid geworden op:
28 jul 2017, 17:19

Re: Het Grote Filmtopic

15 feb 2020, 13:27

Joker is IMO absoluut geen goed uitgewerkt verhaal. Het is een verhaal geschreven door iemand die geen flauw idee heeft wat hij precies wil schrijven. Phillips heeft gewoon links en rechts thema's gestrooid die hij ooit in andere films heeft gezien, maar vergeet daadwerkelijk iets interessants te zeggen over ook maar één van die thema's en spreekt zichzelf zelfs tegen binnenin de film.

Neem bijvoorbeeld het hele mentale gezondheid probleem. De film strooit hier en daar met wat standaard dingetjes: Arthur Fleck heeft een mentaal probleem, krijgt niet genoeg hulp, yada yada. In principe prima, vrij standaard, maar prima. Een Taxi Driver, Nightcrawler of een Observe and Report bevatten deze elementen ook van iemand die duidelijk een mentaal probleem heeft, vervolgens niet de juiste hulp krijgt (of juist aangemoedigd wordt in zijn omgeving) en daarmee volledig doordraait.

Behalve dat in al die films het hoofdpersoon geen held is. Die films maken overduidelijk dat de hoofdpersoon een slecht mens is die door een toevallige situatie door de gemeenschap (initieel) wordt omarmd. In Nightcrawler is het omdat Jake Gyllenhaal de ene baan en zender vindt waar zijn psychopatische neigingen worden geaccepteerd, bij Taxi Driver is het omdat Bickle na het falen om een terroristische act te plegen, besluit zijn inner woede te uiten door het meisje te redden uit een bordeel waardoor hij opeens een held wordt in plaats van een beruchte moordenaar en in Observe & Report komt het doordat Seth Rogen uiteindelijk er toevallig in slaagt de potloodventer te pakken.

In Joker is deze lezing enorm muddled doordat de film ondanks het feit dat Fleck duidelijk een bad guy is, toch de kijker vraagt zijn kant te kiezen. Nee, Joker is niet de echte bad guy, de society is het probleem en je moet medelijden hebben met Arthur Fleck die slechts een slachtoffer is van zijn omgeving... of misschien toch niet, want hij is toch ook wel een psychopaat, maar misschien ook weer wel want zie je hoe die gemene Thomas Wayne hem behandeld?! Oh, of misschien is de film toch allemaal niet gebeurd en is Arthur Fleck gewoon crazzzzyyyyy.

Het feit dat de film tegelijkertijd ook iets probeert te zeggen over arm vs. rijk verstoort de boodschap van de film nog meer. De stelling kapitalisme en rijke mensen = slecht staat haaks op het idee dat Arthur Fleck zelf een slecht persoon is. De film vraagt ons de kant te kiezen van de arme klasse, maar aan het einde zien we de arme klasse Arthur Fleck, iemand die zojuist op live tv een moord heeft gepleegd, eren. Like, wat is de boodschap die je hier probeert te brengen? Rijk is slecht, maar arm is net zo slecht want zij zijn een domme menigte die een obvious psychopaat steunen?

Het is een thematische spaghetti die erop duidt dat Todd Phillips geen idee heeft wat hij precies wil of kan vertellen en in plaats daarvan gewoon alle mogelijke 'boo boo, society bad' dingen die hij uit andere films kent in zijn werk lobt. Je had al een veel sterker argument als film gehad als je inderdaad van Arthur Fleck een zielig karakter had gemaakt die door iedereen wordt uitgeknepen en daardoor zijn eigen verknipte wereldbeeld kreeg en eigenlijk op dezelfde manier als een Travis Bickle compleet doordraaide (maar in tegenstelling tot Travis Bickle er wel in slaagt een terroristische act te vervullen). Of als je van Arthur Fleck een crimineel genie maakt die (à la The Joker zoals hij altijd in de comics en eerdere films is geweest) de groeiende ongelijkheid in de stad gebruikt voor zijn eigen doeleinden.

Het enige positieve dat ik kan zeggen is dat, euhm, de film er in principe goed uitziet en Joaquin Phoenix inderdaad een best wel goede crazy person speelt. Jouw vergelijking met Jared Leto is een beetje loos, want letterlijk iedere acteur die ooit de Joker heeft gespeeld is beter dan hoe Jared Leto de Joker speelde. Hij was gewoon enorm slecht in die rol. Dat is alsof ik een film prijs voor zijn acteerwerk omdat het beter geacteerd was dan The Room. Qua Joker performances zou ik Phoenix nog steeds niet beter noemen dat de performances van Heath Ledger, Jack Nicholson of Mark Hamill though. Dat zijn stuk voor stuk veel sterkere Jokers.

Maar goed, dat ligt ook aan het feit dat de Joker in deze film natuurlijk niet echt de Joker is. De klassieke Joker is een crimineel meesterbrein, deze dude is gewoon een triest figuur.

TL;DR: Joker een goed uitgewerkt verhaal noemen is een belediging naar filmmakers die daadwerkelijk hun verhalen goed uitwerken.
Remind yourself that overconfidence is a slow and insidious killer

Gebruikersavatar
Yellow
Lv6
Berichten: 1396
Lid geworden op:
11 jul 2017, 13:07

15 feb 2020, 15:35

Vrij goed verwoord ja.

Ik had het idee dat het joker personage soort van gebruikt werd om iemand neer te zetten die het slachtoffer is van de maatschappij, wat op zich een interessante verhaallijn zou kunnen zijn. Alleen voor mijn gevoel was Arthur vanaf het begin van de film al een psycho. Vervolgens worden er wat dingen gestopt die hem soort van nog meer laten doordraaien, vrij clichematige dingen als het verliezen van zijn baan, medicijnen die niet meer beschikbaar zijn, pesterijen en dat familiedrama. Het wordt niet echt duidelijk waardoor hij nou precies doordraait of dat hij altijd al gek was, en daar wordt ook niet echt diep op ingegaan, zijn karakter ontwikkeld zich eigenlijk nauwelijks. Dan wordt hij op het einde inderdaad van een loser opeens een soort held waar de hele maatschappij achter staat zonder echt goede reden daarvoor behalve dat het bekende joker karakter ook een (super)held is. Met bijv. het Joker karakter uit de Nolan films werkt dat omdat hij ook dat criminele meesterbrein is waar je van gaat houden. Dan werd dat 'it was all a dream' dingetje er nog eens ingegooid op de meest onsubtiele manier ooit in een film.. En Bruce Wayne zat er ook welgeteld 2 seconde in, zodat die ook afgevinkt kon worden op de lijst. Al met al gewoon een weinig originele en verwarrende film die eigenlijk niet echt ergens over gaat.

Gebruikersavatar
R-Type
Lv6
Berichten: 2450
Lid geworden op:
18 jul 2017, 14:47

15 feb 2020, 15:49

Hij knapt volgens mij omdat hij zich herinnert dat zijn moeder alleen maar tegen hem heeft gelogen en hem juist heeft mishandeld. Hij wordt een held omdat Gotham een corrupte teringbende is die alleen leefbaar is voor de rijken, en hij maait een paar criminelen neer wat gefilmd is en door iedereen wordt gezien. Gekker is dat hij daar gewoon mee wegkomt. Hij wordt ook nog uitgelachen door zijn televisieheld, en komt erachter hoe nep en achterbaks iedereen is. Hij had van mij wel eerder mogen knappen en op een soort killing spree mogen gaan. Een soort horror met de bad guy die er mee weg komt. Helaas is de film over als hij begint te lijken op de Joker die we kennen.

Maar weet je, Joker moet helemaal geen backstory hebben. Hij is gewoon de duisternis in het licht van Batman. Hij is er gewoon. Het mooie aan TDK is dat Joker met cliche origin sob stories begint maar gaandeweg steeds wat anders vertelt omdat het bullshit is. Hij is er en zijn doel is Batman naar de dark side laten afglijden.

Deze Joker hoeft van mij ook niet te verschijnen in een Batman. Het was goed als stand alone take. Hij is veel te pussy eigenlijk. Ledger Joker was een heerlijke rotzak die zich gewoon staande kon houden.

no avatar
The Great Volunteer
Lv7
Berichten: 4104
Lid geworden op:
31 jul 2017, 10:59

18 feb 2020, 14:16

The Lodge

Ik vind hem gaaf, creepy en tof.

Gebruikersavatar
R-Type
Lv6
Berichten: 2450
Lid geworden op:
18 jul 2017, 14:47

18 feb 2020, 22:51

Sonic the Hedgehog

Leuk! Jim Carrey in oude vorm, goede pacing, geen filler... echt een hele toffe film. Een van de beste game verfilmingen (lees: de beste) en hoewel dat misschien niet veel zegt is deze legit leuk.

Gebruikersavatar
Yellow
Lv6
Berichten: 1396
Lid geworden op:
11 jul 2017, 13:07

19 feb 2020, 13:57

Arrival (Denis Villeneuve, 2016)
Vooral het laatste half uurtje is erg sterk
Spoiler:
vanaf het moment dat de twee tolken het ruim in worden geblazen komt de film echt los (prachtig shot ook overigens),
eerste deel mist toch wat substance vind ik. Het puzzelstukjes concept werkt eigenlijk dan pas op het einde echt goed, maar de eerdere delen heb je dan eigenlijk niet optimaal beleefd. De ruimteschepen en aliens zijn wat mij betreft erg geslaagd en in de goede richting (mocht buitenaards leven echt bestaan). Wel een mustsee voor sci-fi fans, qua boodschap en filosofisch concept is het sowieso een interessante film.
Spoiler:
Wubbo Ockels heeft het ook weleens in een Ted talk gezegd, als we buitenaards leven willen ontmoeten moeten we misschien onze definitie van tijd wel helemaal opnieuw definieren. Deze film geeft eigenlijk een mooi beeld daarvan hoe dat dan zou kunnen gaan. Tof ook de connectie tussen taal en tijdreizen. Want het klopt inderdaad dat taal beinvloed hoe je de wereld ervaart.
8/10

Gebruikersavatar
Limoenlichtje
Lv4
Berichten: 439
Lid geworden op:
28 jul 2017, 17:19

21 feb 2020, 13:44

A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (2019)
Niet zo geweldig als het eerste deel, maar nog steeds erg leuk. Jammer alleen dat dit wel dat schijtirritante ding doet waar een emotionele scène een 'zielig popnummer' op de achtergrond speelt. Dat hebben jullie helemaal niet nodig, Aardman, jullie zijn beter dan dat.
3.5/5

Videodrome (1983)
Wat mij betreft het beste werk van David Cronenberg. Videodrome is een film die enorm intelligent in elkaar zit, buitengewoon creepy is en ook eigenlijk heel sterk in 1983 al voorspelde waar onze samenleving naartoe gaat. Nu dat het internet en enkele grote mediabedrijven eigenlijk al onze mediaconsumptie in handen hebben, zijn we niet allemaal eigenlijk getransformeerd in een man-machine? Long live the new flesh!
5/5
Remind yourself that overconfidence is a slow and insidious killer

Gebruikersavatar
Limoenlichtje
Lv4
Berichten: 439
Lid geworden op:
28 jul 2017, 17:19

28 feb 2020, 22:02

Randomly besloten de Harry Potter films te herkijken, so here it goes:

The Sorcerer's Stone
Wel okay, maar echt heel erg een kinderfilm en voor een kinderfilm duurt dit gewoon echt veel te lang. Maar voor een introductie it ain't half bad.
3/5

Chamber of Secrets
Als deze films mij iets hebben geleerd is het dat Chris Columbus zo geobsedeerd was met het accuraat vertonen van het boek dat hij echt geen enkel oog heeft voor of de film niet misschien te lang wordt en of bepaalde dingen niet beter uit de film gehaald hadden kunnen worden. Als resultaat duurt Chamber of Secrets drie uur, DRIE UUR. Godsamme man.
2.5/5

Prisoner of Azkaban
Weg met Columbus, nu is het Alfonso Cuarón's moment en mijn god wat een moment. Al vanaf de allereerste scène laat Cuarón zien dat hij een meester is met de camera en helemaal doorheeft wat wel en niet werkt voor een film als dit. Verreweg de beste Harry Potter film en misschien wel één van de beste jeugdfilms ooit.
4.5/5

Goblet of Fire
Eeeeeeen we zijn weer terug naar mediocre shite, deze keer door een regisseur die er duidelijk geen zin in had om een boek te lezen. Sommige van de veranderingen die hier zijn gemaakt zijn gewoon weird (toonveranderingen, draak die opeens een heel rondje Hogwarts vliegt, etc.). Toch is hij nog wel vermakelijk omdat Robert Pattinson een baas is, Clémence Poesy bloedmooi is en Jonny Greenwood & Jarvis Cocker een cameo hebben.
3/5

Order of the Phoenix
De één na beste Potter. Bevat misschien het beste karakterwerk in de serie, een sterke politieke dimensie en het is altijd prachtig om Gary Oldman's Sirius Black te zien in een significante rol (Nice one, James!). Umbridge vind ik ook een heerlijke villain. Jammer alleen van het suffe regiewerk.
4/5

Half-Blood Prince
Ofwel: het jaar waarin iedereen opeens bizar geil werd en iedereen wilde neuken. De eerste helft van deze film bestaat echt alleen maar uit tienerdrama waar iedereen het met elkaar wil doen. Ik snap dat ze 16 zijn, maar kom op. De rest van de film is verwarrende rotzooi. Ik kan mij niet voorstellen dat mensen die niet bekend zijn met het boek hier ook maar iets uit wijs kunnen maken.

Ik vind persoonlijk ook dat deze film er echt foeilelijk uitziet. Alles is bruin en groen en ziet eruit alsof iemand poep over de camera heeft gesmeerd.
2/5

Deathly Hallows pt.1
Ik had met deze film echt precies de omgekeerde reactie dam toen hij uitkwam. Toen vond ik het middenstuk ongelooflijk lame en suf, nu vond ik dat juist verreweg het beste van de film en vond ik het begin en einde juist erg stom. Wanneer Ron, Hermione en Harry op de vlucht slaan tovert David Yates een aantal prachtige sfeerbeelden tevoorschijn waar de Potterwereld in een sort post-apocalyptisch licht wordt gezet waar onze helden echt alleen op de wereld zijn. Fantastisch.

Jammer dat al dit pracht en praal dan weer aan het einde in elkaar duikelt met een sloppy einde dat alleen geldt als set up voor de volgende film. Oh, en Dobby gaat dood in een heel emotioneel moment dat alleen werkt als je de boeken gelezen hebt omdat Dobby na Chamber of Secrets uit alle films geknipt is.
3.5/5

Deathly Hallows pt. 2
Heb ik al eens hier gezegd dat ik films die vrijwel alleen uit een groot gevecht bestaan haat? If not, hier is het: ik haat het. Deze film is een grote bal nonsens. Waar in de eerste film het door de helft knippen van het boek IMO werkt omdat het echt het gevoel van hopeloosheid geeft, werkt het hier totaal niet. Er was eigenlijk alleen nog maar een groot gevecht over dat nu opeens uitgerekt moet worden tot een film van 2.5 uur.

Dit is de Battle of the Five Armies van de Harry Potter franchise.
2/5

Fantastic Beasts & Crimes of Grindelwald
Dacht je nou echt dat ik deze gedrochten opnieuw ging kijken? Mij niet gezien!
Remind yourself that overconfidence is a slow and insidious killer

no avatar
The Great Volunteer
Lv7
Berichten: 4104
Lid geworden op:
31 jul 2017, 10:59

28 feb 2020, 22:23

SONIC THE HEDGEHOG

Laura en anderen hier helemaal zeikerig toen der tijd in Sonic topic vanwege trailer. Gelukkig is het niet zo geworden want deze film is gewoon leuk, tof en goed. Het is grappig, spannend en verhaal over vriendschap is gewoon tof en leuk. En man Jim Carrey wat een held in deze film. Ik houd van je Carrey _O_ :lol:

7,7/10

Gebruikersavatar
R-Type
Lv6
Berichten: 2450
Lid geworden op:
18 jul 2017, 14:47

28 feb 2020, 22:39

Yep Sonic is legit

no avatar
The Great Volunteer
Lv7
Berichten: 4104
Lid geworden op:
31 jul 2017, 10:59

01 mar 2020, 10:43

The Lighthouse
EINDELJk gezien. Intens, zeer intens. Later vandaag zijn short Brothers ook kijken.

8,3/10

Gebruikersavatar
R-Type
Lv6
Berichten: 2450
Lid geworden op:
18 jul 2017, 14:47

01 mar 2020, 15:34

Hustlers

Over strippers die tijdens de crisis geen klandizie meer krijgen en hun manier van werken veranderen. Namelijk drogeren van klanten en hun cards leegtrekken. Goede rol van Lopez, en ze zit ook nog redelijk strak in haar vel.

Gebruikersavatar
Laura Birdie
Lv5
Berichten: 869
Lid geworden op:
16 jul 2017, 19:27

Re:

02 mar 2020, 20:01

The Great Volunteer schreef:
28 feb 2020, 22:23
SONIC THE HEDGEHOG

Laura en anderen hier helemaal zeikerig toen der tijd in Sonic topic vanwege trailer. Gelukkig is het niet zo geworden want deze film is gewoon leuk, tof en goed. Het is grappig, spannend en verhaal over vriendschap is gewoon tof en leuk. En man Jim Carrey wat een held in deze film. Ik houd van je Carrey _O_ :lol:

7,7/10
Hmm, laat ik voorop stellen dat ik blij ben dat deze film gewoon leuk lijkt te zijn (zelf nog niet gezien, wel van plan)

Maar laten we niet doen alsof de eerste trailer en met name het eerste design van Sonic geen kritiek verdiende. Dankzij oa mijn gezeik is het design aangepast naar eentje die dik in orde is (thanks Tyson Hesse) :)

no avatar
The Great Volunteer
Lv7
Berichten: 4104
Lid geworden op:
31 jul 2017, 10:59

Re: Re:

02 mar 2020, 20:35

Laura Birdie schreef:
02 mar 2020, 20:01
The Great Volunteer schreef:
28 feb 2020, 22:23
SONIC THE HEDGEHOG

Laura en anderen hier helemaal zeikerig toen der tijd in Sonic topic vanwege trailer. Gelukkig is het niet zo geworden want deze film is gewoon leuk, tof en goed. Het is grappig, spannend en verhaal over vriendschap is gewoon tof en leuk. En man Jim Carrey wat een held in deze film. Ik houd van je Carrey _O_ :lol:

7,7/10
Hmm, laat ik voorop stellen dat ik blij ben dat deze film gewoon leuk lijkt te zijn (zelf nog niet gezien, wel van plan)

Maar laten we niet doen alsof de eerste trailer en met name het eerste design van Sonic geen kritiek verdiende. Dankzij oa mijn gezeik is het design aangepast naar eentje die dik in orde is (thanks Tyson Hesse) :)
Je hebt helemaal gelijk :) :7

Gebruikersavatar
R-Type
Lv6
Berichten: 2450
Lid geworden op:
18 jul 2017, 14:47

02 mar 2020, 20:48

Het eerste design zag er niet uit maar ze hebben het zo snel omgegooid naar een uitstekend design dat je je kunt afvragen of dit allemaal geen trucje was.

Gebruikersavatar
Limoenlichtje
Lv4
Berichten: 439
Lid geworden op:
28 jul 2017, 17:19

02 mar 2020, 22:15

Als het een trucje was, is het wel een heel wreed trucje aangezien de last-minute redesign de VFX studio die verantwoordelijk is voor de look van Sonic letterlijk het faillissement in heeft geholpen. Iedereen die werkte bij die studio is na de redesign, vlak voor Kerst vorig jaar, ontslagen.

Maar goed, de Sonic nerds hebben nu hun Sonic die eruit ziet als Sonic, who cares dat honderden VFX medewerkers dankzij het online geklaag zichzelf voor weinig geld helemaal de pleuris in hebben moeten werken en vervolgens ontslagen werden terwijl de grote studio nu het grote geld int.
Remind yourself that overconfidence is a slow and insidious killer

Gebruikersavatar
Wesley
Lv6
Berichten: 1120
Lid geworden op:
13 jul 2017, 14:37

03 mar 2020, 05:07

Ja leg de schuld bij de klagers, niet de studios die systematisch vfx crews onderbetalen.

Life of Pi had natuurlijk ook z'n re-design
Hey there lonely girl, Did you have to tell your friends, About the way I got you screaming my name, Did you have to tell the world

Gebruikersavatar
Limoenlichtje
Lv4
Berichten: 439
Lid geworden op:
28 jul 2017, 17:19

Re:

03 mar 2020, 06:59

Wesley schreef:
03 mar 2020, 05:07
Ja leg de schuld bij de klagers, niet de studios die systematisch vfx crews onderbetalen.

Life of Pi had natuurlijk ook z'n re-design
Die twee zijn niet mutually exclusive.

Natuurlijk is culprit #1 de studio die de VFX studios onderbetaald en overwerkt (en in eerste instantie bedenkt dat dat eerste Sonic design cool was), maar de vraag is of die studio ook zo spectaculair failliet was gegaan als de studio niet had gezwicht voor klagers op het internet en niet de studio nog eens even extra pushten om een enorme last-minute change door te voeren.
Remind yourself that overconfidence is a slow and insidious killer

no avatar
The Great Volunteer
Lv7
Berichten: 4104
Lid geworden op:
31 jul 2017, 10:59

03 mar 2020, 09:54

Jeroen jij weet natuurlijk zelf ook als geen ander dat bij animatie en anime mensen ook al jaren structureel onderbetaald worden met extreem hoge werkdruk. Als mensen het 1e design niet chill vinden is dat geen reden van studio om het te veranderen en al helemaal niet schuld van de bezoeker/twitteraar/klant dat door slecht management honderden mensen op straat worden gezet...

Gebruikersavatar
Laura Birdie
Lv5
Berichten: 869
Lid geworden op:
16 jul 2017, 19:27

03 mar 2020, 20:14

Kan me ook totaal niet vinden in het idee dat iedereen die kritiek had op het eerste design op 1 of andere manier verantwoordelijk is voor het ontslag van VFX artists. Ook zonder redesign waren er waarschijnlijk mensen ontslagen want vrijwel iedere film "verslijt" 1 VFX studio of team.

Walgelijke praktijken, maar ik laat me geen schuld aanpraten omdat ik kritiek had op Sonic From Hell. "Gezwicht voor klagers op internet" suggereert wederom dat de kritiek op dat design onterecht was of dat we allemaal moesten zwijgen.

Mijn eerdere quote "Door oa mijn gezeik is het design aangepast en nu is de film leuk" is natuurlijk totaal niet hoe ik hier serieus over denk. Er waren twee opties: Of de film werd zonder aanpassingen uitgebracht en werd een trainwreck (inclusief slechte box office), of het werd aangepast en wordt een succes (inclusief goede box office maar extra werk voor de aanpassingen, en uitstel van release, lijkt me overigens een duur geintje).
Bij beide opties sneuvelen banen.

De film is nu een succes, waardoor er waarschijnlijk een vervolg komt. Een vervolg waar artists weer voor worden uitgebuit. En wat moet de "consument" hier aan doen? Niet naar de film gaan betekent rode cijfers en ontslagen, wel gaan betekent een succes en een vervolgfilm inclusief uitbuiting etc.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast