Hardware- en Softwaresales | Algemeen

Gebruikersavatar
R-Type
Lv7
Berichten: 3817
Lid geworden op:
18 jul 2017, 14:47

18 apr 2023, 20:33

https://www.gamesindustry.biz/q1-pc-and ... hly-charts

PS5 is absoluut monsterlijk bezig. In zowel VS als Europa. Wereldwijd eigenlijk. Er zijn geen supply problemen meer. Zelfs aan hogere RRP verkoopt de console als een gek. Het leek gelijk op te gaan met Xbox, maar dat kwam echt alleen door supply.

Verbaast me eerlijk gezegd ook niet. MS heeft met Series een super goed systeem, en GPU is leuk, al is PS Extra echt niet veel minder en moet je de beste games toch kopen zoals RE4 right now. Maar dan verneuken ze het met de games, ze brengen het eerste jaar niks uit, delayen Halo om alsnog unfinished uit te brengen. Sony meanwhile knalt er rustig op los met Horizon, God of War, GT, Returnal, Ratchet en dadelijk FFXVI. En Spider Man 2 dit jaar, ben benieuwd. .

Ik zie ook geen enkele reden om de Xbox nog boven de PS5 te verkiezen, het is ook niet dat third party games er beter op zijn ofzo. Dan is er ook nog PS VR 2, alhoewel je die sales afsteekt tegen de surge in PS5 hardware, kun je dat wel een bomba noemen denk ik. VR zal nooit mainstream worden, maar ik wil hem wel hebben. Ik wacht nu eigenlijk op een sale.

Gebruikersavatar
SmartTies
Master Cheese
Lv6
Berichten: 1909
Lid geworden op:
13 jul 2017, 17:57

20 apr 2023, 10:57

Shit als 'first person shooter exclusives 30fps' "Redfall" dat meer op een Switch 2 launch shooter lijkt, gerushed uitbrengen; een Ghostwire Tokyo een jaar later releasen met mindere prestaties dan de jaar oudere PS5 game; RE4 dat beter draait op de PS5 -zelfs na de laatste patch (nog een klote analoge responsiveness en door de patch een downgrade in scherpte); en de vertraging van Starfield... dan vraag je om de verkeerde vibe. Als Starfield niet van het kaliber Breath of the Wild/Elden Ring wordt, dan zijn de rapen wel gaar denk ik.

Het lijkt alsof ze compleet aan het leunen zijn op de overname die bijna rond is van Activision Blizzard. Maar wat dan? Er komt niets nieuws uit die fabriek voorlopig wat we niet zonder Xbox kunnen spelen en wat interessant is. Het enige dat sales wise wat kan helpen is dat een Jim Ryan weigerde om een contract te tekenen voor een 10 jaar COD op de PS5. Als de deal met AB rond is vraag ik me af of Microsoft de gameserie nog dient uit te brengen op een PS5. Het schijnt overigens dat het addertje van MS is dat er alleen over een PS5 versie in het contract stond. Een PS5Pro of PS6 over 5 jaar zou dan op papier niet hoeven.

Een klote ontwikkeling bij kamp Sony, zijn de idd de matige verkoopcijfers van de PSVR2. Ik snap het wel qua prijs van een console en headset. En nu met de headset een aantal weken in bezit met de rompslomp die blijft bestaan met VR, maar eenmaal aangesloten en gekalibreerd is het toch wel de onderdompeling die je in 1993 in 2023 had verwacht van je spelcomputer. Ik hoop dat het nog een boost krijgt dmv een Astro Bot of whatever next big VR thing, want eigenlijk hoop je dat een Hideo of Insomniac er eens wat mee gaan doen met een triple A budget.

Voor mij persoonlijk vind ik het regeltje met games die je opnoemt niet onderdoen voor de Xbox exclusives die er sinds launch zijn verschenen. Op een Returnal (thanks voor de reminder), nu GT7 in VR en om nog aan toe te voegen Demon's Souls is het verder niet veel. Dat het typische games zijn waar de menigte meer oog voor heeft snap ik wel.
Afbeelding

Gebruikersavatar
R-Type
Lv7
Berichten: 3817
Lid geworden op:
18 jul 2017, 14:47

22 apr 2023, 16:34

Ik moet er nog mee verder sinds de 5 hour trial (reeds is de full game op Plus Extra), maar Horizon 2 vind ik wel een kwaliteitsgame. God of War 2 heb ik nog niet eens gekocht, maar de eerste was fantastisch. Dit zijn wel games die systemen verkopen, en een globaal appeal hebben.

Starfield is sowieso al een acquired taste, het is geen accessible game en het zal ongetwijfeld typische bugs etc hebben wanneer het lanceert. Ik denk niet dat Starfield zozeer consoles moved. Sony heeft er Spiderman 2 tegenover. Ik kijk wel uit naar Starfield omdat ik space opera tof vind, het is wel weer tijd voor een soort Mass Effect achtig iets.

Ik vraag me trouwens af of een CoD exclusief op Xbox wel goed uitpakt, ik denk dat het MS meer raakt dan Sony, om eerlijk te zijn. Het zijn sowieso vooral de Infinity Ward games die het goed doen, en die is net uitgebracht.

Het probleem van MS is dat ze in 20 jaar eigenlijk geen legacy en software imperium hebben opgebouwd. Ze hebben bijvoorbeeld Bungie laten gaan, Halo aan 343 gegeven met mixed results. ze banken op Forza wat ik niet echt snap, het is een racing sim. Sony hoeft van mij geen GT8 uit te brengen, ze kunnen gewoon 7 expanden. Gears of War dan nog, vond 5 trouwens leuk maar het is geen franchise die echt met de tijd is meegegaan en je kunt er ook niet veel kanten mee uit denk ik. Ze hebben destijds Tecmo soort van laten gaan, ze hadden NG en DoA exclusief. Bizarre maakte de geweldige PGR reeks bij ze, dat IP hebben ze ook gekilled. Dat zijn wel de games die de originele Xbox een identiteit gaven. Interessant is dat Forza Horizon de gewone reeks kannibaliseert, dan zou ik de PGR naam hebben gebruikt voor Horizon (die heeft Playground ook gepitched, trouwens). Dan hebben ze nog Perfect Dark, maar die studio bleek gebakken lucht. In feite werkt Crystal Dynamics er aan, als er uberhaubt nog aan word gewerkt.

Naar mijn mening heeft MS te lang, te veel geleund op de strategy van van de korte termijn; third party en moneyhats. Tuurlijk, was feest toen ze op de 360 weer een Playstation game aankondigen als een soort van exclusive, maar dat waren ze niet. Intussen heeft Sony toen oa Sucker Punch en Guerrilla gekocht, en is blijven vertrouwen in die studios ondanks dat de sales van Killzone 2, 3, Infamous etc echt niet super bijzonder waren. Dat betaalde zich uit met Ghost en Horizon 10 of 20+ million sellers tegenwoordig. Dit was in een tijd dat alles online en co-op moest zijn, maar in feite zijn TLOU2, Ghost, Horizon, God of War en Spiderman gewoon single player games en ze verkopen de meeste MP games er uit. God of War 2018 bijv, heeft meer verkocht dan alle voorgaande delen (ook PSP en remasters) bij elkaar opgeteld. Maar van MS weet je, er komt waarschijnlijk geen Hi Fi Rush 2. En Mikami is ook weg.

Gebruikersavatar
Shadow
Lv6
Berichten: 1646
Lid geworden op:
13 jul 2017, 14:42

23 apr 2023, 16:56

Microsoft kan prima werken als een pure hardware en service dienst, maar dan moeten ze daar ook echt volop op in gaan. Gewoon puur kijkend naar de Series S en X, zijn het uitstekende stukken hardware en i.c.m. de backwards compatibility en GamePass is het een super goede deal. Maar ze zijn nu al jaren constant ook software aan het beloven en dat blijft maar weg. Microsoft heeft niet echt een identiteit en het is altijd hilarisch om dan zo'n line-up te zien van Master Chief, whatshisname van GOW, Lara Croft en natuurlijk een fucking wagen van Forza, wat echt hilarisch kut is.
Ik begrijp ook serieus totaal niet wat ze in hemelsnaam met al die aankopen aan het doen zijn. Sommige zijn echt al jaaaaaaaaaren geleden opgekocht, maar we hebben nog steeds fuck all...

Gebruikersavatar
R-Type
Lv7
Berichten: 3817
Lid geworden op:
18 jul 2017, 14:47

23 apr 2023, 17:18

Ja de Series is uitstekende hardware. De S is een geweldig budget alternatief, het brengt dezelfde gameplay ervaring als Series X en PS5. Doom Eternal bijv. heb ik uitgespeeld op XSS en recent op PS5 en die speelervaring is identiek, alleen geen RT mode maar je wilt toch 120hz hier. Uiteindelijk ben ik blij dat ik de S heb gekocht, want een X en PS5 was overkill geweest, ik gebruik al een jaar praktisch alleen de PS5. Toch is het (met X) de enige manier om bijv. Dead Space 2, Sonic Generations, Binary Domain op 60fps te spelen op console. En uiteraard is er OG NG2 en NGB die foutloos zijn op de Series. Om die redenen houd ik de S sowieso aan. 7th gen is kut op PS5 want alleen stream, tenzij er een remaster van is gemaakt. Maar je koopt voor legacy geen next-gen systeem en Sony lanceerde destijds met Demon's Souls en de Astrobot freebie, geen vetpot in totaal. Maar MS zat ondertussen Xbox One release updates op te hypen alsof het de second coming was want geen laadtijden enzo. Die hadden dus echt helemaal niks.

En wat GP betreft, goede deal maar Sony probeert niet eens, lanceert Extra tussendoor en dat biedt eigenlijk net zo veel als GP. Er staan echt monsterlijke games op, alleen 7th gen niet dus... maar zoveel legacy is er eigenlijk ook weer niet op GP te vinden. Toch blijf ik zeggen, de beste games moet je gewoon kopen. Nu is RE4 de game to have bijvoorbeeld. En zo lang MS zelf niets uitbrengt heeft GP geen echte meerwaarde tegenover Plus.

Ik weet dat The Initiative gebakken lucht is. Die studio kan het niet aan om zelf een game te maken, daarom hebben ze Crystal Dynamics ingeschakeld. En om te zeggen dat die Perfect Dark teaser er goed uitzag... mwah.

ZeniMax werd tussendoor gekocht, terwijl ze PS5 exclusives aan het afronden waren. Dus die waren nog bound aan allerlei contracten. Activision deal moet nog rondkomen en tot die tijd verandert er niets. Maar wat zijn de killer apps van ZeniMax? FPS en Elder Scrolls. Al houd ik van Arkane, het zijn helaas geen grote sellers en Redfall wordt nou net de eerste miskleun van ze. De killer app van Activision is ook FPS. Maar de meeste mensen spelen CoD vooral voor Warzone tegenwoordig. Classic deathmatch sterft uit. Vind beide uitgevers een beetje past hun prime eigenlijk. Hoop wordt dan gevestigd op Starfield, maar dat is geen system seller die je zo even speelt. Dat zal een game worden die over de jaren moet groeien zoals TES, als hij uberhaubt goed lanceert. De massa wil op console gewoon een God of War of Spiderman spelen. En juist dat soort iconische en doeltreffende games heeft MS dus niet.

Ondertussen ben ik in de wolken van de FFXVI footage, alleen op PS5. Dat soort releases maken de Playstation voor mij de nummer 1. Dan mag MS 10 Activisions hebben en dan mogen ze Bungie er gratis bij. Bovendien komt FFXVI gewoon in Juni al uit. De race is wel gelopen als je naar sales kijkt, maar ik geloof wel dat MS de 360 kan evenaren met de Series wat zowat dubbel zoveel is als de One. Meer zit er voor hun echter gewoon niet in en dat weet je bij voorbaat al want de PS3, de slechtst verkopende Playstation console die duur was en veel bad press had verkocht de 360 er ook uit en had er minder tijd voor nodig.

Gebruikersavatar
R-Type
Lv7
Berichten: 3817
Lid geworden op:
18 jul 2017, 14:47

04 mei 2023, 14:38Phil is hier heel open, maar het is ook wel een raar interview. Hij zegt eigenlijk, Redfall zou met delay net zo kut zijn als het nu is. Het kost de consument 70, dat weet hij en hij neemt verantwoordelijkheid. Tja, reduce de prijs als je intern weet dat de game niet up to snuff is.

Verder dekt ie zich eigenlijk in. Hij zegt we zijn kansloos tegen de PS5 omdat de PS4 userbase niet zijn hele ecosysteem gaat opgeven om over te stappen. Dus de huidige stand van zaken is niet verrassend, en ook al komen wij met goede games dan gaat dit niet veranderen. Hij heeft de meest belangrijke console war verloren, de vorige, omdat iedereen daar een digitale library heeft opgebouwd.

Hij heeft in een vacuum natuurlijk gelijk, het is niet te vergelijken met de SNES en zelfs nog de PS3 generatie waarbij je fysieke content kocht en niet zozeer een online profiel vol met software en savegames had. Je kon dat gemakkelijk van de hand doen en overstappen. De PS4 generatie is de eerste waarbij digitaal de fysieke sales overnam en consumenten dus talloze games op hun account behouden. Maar of het handig is om dit alles zo flat out te roepen weet ik niet. Het klinkt ook een beetje als een zwaktebod nadat je dus ZeniMax en Activision voor veel geld hebt gekocht, en net een turd hebt uitgebracht. Je bent hier toch om competitive te zijn? Samsung roept ook niet gauw, we gaan geen iOS users kapen met onze Galaxy. De PS4 was totaal niet BC en brak records. Ik denk dat als je echt killer games hebt, en een competitive product hebt, dat je wel users kunt lokken. Maar dat hebben ze nooit, ze hebben zoals eerder besproken niet echt een eigen identiteit zoals Sony en Nintendo wel hebben.Ik kan niet bij deze denkwijze. Dus je doel is dat alle mensen regelrecht overstappen? Maar wat nou als je probeert te maken dat PS5 bezitters er een Xbox bij kopen? Waarom hebben jullie de Series S uitgebracht?

Hun visie is verkeerd. Men moet jouw console willen kopen, niet een ander verkopen.

Gebruikersavatar
Shadow
Lv6
Berichten: 1646
Lid geworden op:
13 jul 2017, 14:42

04 mei 2023, 21:34

Echt alles rondom hun visie is bijzonder fucked, maar tja... Microsoft heeft het geld en is blijkbaar bereid het te blijven gooien in de Xbox put...

Gebruikersavatar
SmartTies
Master Cheese
Lv6
Berichten: 1909
Lid geworden op:
13 jul 2017, 17:57

05 mei 2023, 13:18

Ik heb meer het idee dat het een ingestudeerd goedje van Phil is om de CMA bij het hoger beroep te overtuigen om alsnog akkoord te gaan.
Afbeelding

Gebruikersavatar
R-Type
Lv7
Berichten: 3817
Lid geworden op:
18 jul 2017, 14:47

05 mei 2023, 16:42

Zou kunnen, want hij zegt dat hij ook met deze studios kansloos is tegen Sony's marktaandeel. Of het helpt is een 2e. De deal is vooral geblokkeerd vanwege cloud gaming begreep ik.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten