Sekiro: Shadows Die Twice

Gebruikersavatar
Rick Raptor

Lv4
Berichten: 368
Lid geworden op:
28 jul 2017, 12:56

25 mar 2019, 11:26

Oh ja, ik ben ook wel eens doodgegaan omdat ik bleef haken achter een random steen. Ook is het nogal oneerlijk dat je niet van een verhoging kan dodgen terwijl de baas je er wel vanaf kan meppen. Consistentie nul. En omdat de game zo moeilijk is worden dat soort momenten alleen maar frustrerender.

Toch, dat soort momenten zijn wel in de minderheid vergeleken met het geheel. Het is zelden dat de moeilijkheidsgraad echt kunstmatig aanvoelt.

Gebruikersavatar
R-Type

Lv6
Berichten: 1853
Lid geworden op:
18 jul 2017, 14:47

08 nov 2019, 18:23

Game is wel tof, maar houd meer van de methodical Souls games. Dit heeft ook wel iets van Tenchu weg.

Heb die Chained Ogre gekilled, en ben zo'n flashback ingegaan, die moet ik nog completen. De Shinobi heeft behoorlijke range en zijn minions zijn irritant.

Gebruikersavatar
Gewoon Arno

Lv7
Berichten: 3398
Lid geworden op:
16 jul 2017, 00:04

08 nov 2019, 22:29

Deze ligt net als alle Souls games nog op mijn pile of shame.

Gebruikersavatar
R-Type

Lv6
Berichten: 1853
Lid geworden op:
18 jul 2017, 14:47

09 nov 2019, 00:40

De pace is soms wel irritant. Je dient eerst minions 1 voor 1 te pullen en die te killen, een boss fight + hulpjes is niet te doen.

De vecht mechanics zijn wel tof, het draait om perfecte blocks en counters, niet zozeer om damage dealen.

Gebruikersavatar
R-Type

Lv6
Berichten: 1853
Lid geworden op:
18 jul 2017, 14:47

09 nov 2019, 19:37

Ben iets verder, heb de Lady Butterfly boss gekilled.

Het is wel leuk maar de game heeft precies hetzelfde probleem als Nioh, er is geen echte crowd control. De game is het best als je 1 v 1 vecht en vreselijk irritant als er meer dan 2 enemies zijn. Die minibosses vind ik daarom super vervelend, omdat ze altijd rondlopen in crowded areas. Killen, wegrennen, killen rinse repeat is gewoon lame. Verlies je, dan mag je weer killen en wegrennen totdat je 1 v 1 staat. De echte bosses zoals die horseback gast en Lady Butterfly waren daarentegen heel tof, die hadden geen helpers.

Vind hem makkelijker dan Souls eigenlijk. Ik ga praktisch alleen dood tegen bosses maar ik begin het door te krijgen, het is een kwestie van je posture managen, goed blocken en een paar strikes leveren. Wat nog geen muscle memory bij me is, dat zijn die lethal attacks. Ik snap wel dat je bij een sweep een jump attack moet doen en een thrust moet mikiri counteren maar het zit nog niet altijd in mijn reactie.

Agressie wordt ook beloond, moet ook wel anders gaat die posture bar weer omlaag. Vind Soulsborne wel beter en leuker.

Gebruikersavatar
R-Type

Lv6
Berichten: 1853
Lid geworden op:
18 jul 2017, 14:47

11 nov 2019, 15:04

Ik dacht al, waar blijven de kutgebieden?

Gelukkig, From gonna From.

Sunken Valley. Brug en 10 snipers? check :lol:
Irritante cave met pitfalls en poison clouds? check.

Die Centipede was wel lachen, die haalde ik meteen (deflect, the game). Maar die Guardian Ape leek simpel (firecracker, combo's en beetje ontwijken naar rechts) echter heeft ie een phase 2 die behoorlijk anders is. Maar misschien eerst Senpou doen. Gedaan, weer een centipede, en deze kun je 1 bar afnemen via stealth. En die final boss was een soort joke boss.

En fuck dat andere gebied met die gunner mini boss in een poison pool ook.

Overigens is Genishiro de beste boss die From heeft uitgekakt. Wat een goddelijke fight als je de mechanics eenmaal snapt. De perfecte wake up call. De enige tot nu toe die ik graag meteen overnieuw had willen doen. Gamers die hier stoppen missen het punt volledig. Git gud, deflect, read tells (je kunt eigenlijk zien of het een sweep of thrust wordt), mikiri counter en ok deze is wel vaag; reverse lightning (deze leer je niet en is eenmalig zo te zien). Je moet niet bang zijn voor flurries, nee, je moet erop hopen. Want als je dat ritmisch deflect vul je de enemy posture bar in no time.

Okay, die double guardian ape fight is het andere spectrum, gewoon oneerlijk. Die eerste kan ik perfecten. Maar dan zijn er 2 waarvan eentje de oude versie is die maar als een gek blijft slaan en zodra ik die headless heb staggered doet hij een jumping attack. Dit is echt niet te doen. Ze laten je geen space. Ik ben door spirit emblems heen. Ik moet dus eerst farmen. Ik kap er voorlopig mee, i'll be back lol.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten