Het Grote Culinaire/Kook Topic
Het Grote Culinaire/Kook Topic
02 aug 2017, 11:08
Beste,
Welkom in Het Grote Culinaire/Kook Topic van het GamingForum. Heb je een briljant recept dat je wilt delen of heb je hulp nodig omdat je zelfs pasta laat aanbranden is dit de plek waar je moet zijn. Uiteraard kan je hier ook al je foodpics kwijt als je ergens flink decadent gegeten hebt.
Ik leerde echt koken toen ik op mijn 15e in een professionele keuken kwam te werken, al hoewel we hier vooral dingen moesten opwarmen in de oven. Hier leerde ik echter wel het belang van een goede mise en place (dat is Frans voor zorgen dat je alles klaar hebt staan). Het daadwerkelijke koken gebeurde alleen voor het personeel, hier hadden we dan ook het meeste plezier in.
Thuis kook ik eigenlijk alleen nog maar vegetarisch om het milieu te ontzien, als ik uit eten ga kan ik echter nog wel graag een stuk vlees bestellen.
Hier wat tips van mij voor je thuiskeuken:
1) Mise en place is belangrijk. Zorg dat alles wat je nodig hebt klaarstaat, evt al gesneden. Dit zorgt dat je meer tijd en rust hebt om je te focussen op het daadwerkelijke bereiden van het eten.
2) Verse producten smaken beter
3) De markt is je vriend, groentes zijn hier een stuk goedkoper als in de gemiddelde supermarkt
4) Een recept is slecht een richtlijn, staar je hier niet blind om. Met name recepten van internet zijn geschreven naar iemands zijn persoonlijke smaak. Wees niet bang om te variëren. Uitzondering is als je gaat bakken, volg hier het recept tot de letter als het aankomt op verhoudingen
5)Koken met wijn is fantastisch, soms doe ik het zelfs door het eten
6)Zoek balans in smaken en zorg dat geen enkele smaak in je eten overheerst
7)De slager is een vakman, vraag advies als je voor het eerst een nieuw product gaat proberen
Ten slotte nog wat foto's van dingen die ik recent gekookt hebt
Risotto met eendenborst (I fucking love eendenborst)
Home made linzenwortel burger
Briljant ontbijt dit, ui/knoflook aangefruit, tomatenblokjes erbij, rode peper en wat specerijen. Dat een beetje laten inkoken en vervolgens twee eieren er in pocheren.
Welkom in Het Grote Culinaire/Kook Topic van het GamingForum. Heb je een briljant recept dat je wilt delen of heb je hulp nodig omdat je zelfs pasta laat aanbranden is dit de plek waar je moet zijn. Uiteraard kan je hier ook al je foodpics kwijt als je ergens flink decadent gegeten hebt.
Ik leerde echt koken toen ik op mijn 15e in een professionele keuken kwam te werken, al hoewel we hier vooral dingen moesten opwarmen in de oven. Hier leerde ik echter wel het belang van een goede mise en place (dat is Frans voor zorgen dat je alles klaar hebt staan). Het daadwerkelijke koken gebeurde alleen voor het personeel, hier hadden we dan ook het meeste plezier in.
Thuis kook ik eigenlijk alleen nog maar vegetarisch om het milieu te ontzien, als ik uit eten ga kan ik echter nog wel graag een stuk vlees bestellen.
Hier wat tips van mij voor je thuiskeuken:
1) Mise en place is belangrijk. Zorg dat alles wat je nodig hebt klaarstaat, evt al gesneden. Dit zorgt dat je meer tijd en rust hebt om je te focussen op het daadwerkelijke bereiden van het eten.
2) Verse producten smaken beter
3) De markt is je vriend, groentes zijn hier een stuk goedkoper als in de gemiddelde supermarkt
4) Een recept is slecht een richtlijn, staar je hier niet blind om. Met name recepten van internet zijn geschreven naar iemands zijn persoonlijke smaak. Wees niet bang om te variëren. Uitzondering is als je gaat bakken, volg hier het recept tot de letter als het aankomt op verhoudingen
5)Koken met wijn is fantastisch, soms doe ik het zelfs door het eten
6)Zoek balans in smaken en zorg dat geen enkele smaak in je eten overheerst
7)De slager is een vakman, vraag advies als je voor het eerst een nieuw product gaat proberen
Ten slotte nog wat foto's van dingen die ik recent gekookt hebt
Risotto met eendenborst (I fucking love eendenborst)
Home made linzenwortel burger
Briljant ontbijt dit, ui/knoflook aangefruit, tomatenblokjes erbij, rode peper en wat specerijen. Dat een beetje laten inkoken en vervolgens twee eieren er in pocheren.
Laatst gewijzigd door Bram. op 02 aug 2017, 11:16, 1 keer totaal gewijzigd.
- Gewoon Arno
-
Big Baller
- Berichten: 4580
- Lid geworden op:
- 16 jul 2017, 00:04
- The Great Volunteer
- Berichten: 4765
- Lid geworden op:
- 31 jul 2017, 10:59
02 aug 2017, 13:30
Ziet er lekker uit Bram.
Gisteravond gekookt. Geimproviseerd gerecht zonder recept. Kip, rijst, broccoli en cashew noten.
En maandag avond dit gekookt en gegeten:
Pasta met zelf gemaakte pesto, snoep tomaten, kaas en vegetarische kip nuggets. Had tijdje niet meer gekookt maar vond zelf echt heerlijk en me neefje en moeder vonden het ook lekker.
Gisteravond gekookt. Geimproviseerd gerecht zonder recept. Kip, rijst, broccoli en cashew noten.
En maandag avond dit gekookt en gegeten:
Pasta met zelf gemaakte pesto, snoep tomaten, kaas en vegetarische kip nuggets. Had tijdje niet meer gekookt maar vond zelf echt heerlijk en me neefje en moeder vonden het ook lekker.
- BrutalGamer
- Berichten: 878
- Lid geworden op:
- 13 jul 2017, 19:42
- Gewoon Arno
-
Big Baller
- Berichten: 4580
- Lid geworden op:
- 16 jul 2017, 00:04
- The Great Volunteer
- Berichten: 4765
- Lid geworden op:
- 31 jul 2017, 10:59
Re: Re:
02 aug 2017, 17:32
https://www.chef-in-training.com/2013/0 ... -desserts/The Great Volunteer schreef: ↑02 aug 2017, 17:28Vegetarische waren het en werden gekookt bij een maaltijd. Oreo kan je moeilijk koken.
- The Great Volunteer
- Berichten: 4765
- Lid geworden op:
- 31 jul 2017, 10:59
Re: Re:
02 aug 2017, 17:36
Dat is met recepten en bereidingen erbij. Dat is wat anders dan een glas melk ernaast zetten.Baart schreef: ↑02 aug 2017, 17:32https://www.chef-in-training.com/2013/0 ... -desserts/The Great Volunteer schreef: ↑02 aug 2017, 17:28
Vegetarische waren het en werden gekookt bij een maaltijd. Oreo kan je moeilijk koken.
Kenmerk van Slowfood is o.a duurzaam. En vegetarisch voedsel is iig duurzaam in de zin er geen dieren voor gestorven zijn.
02 aug 2017, 17:41
Oke dus even voor mijn begrip? De vietnamese vega loempia's bij mij op het plein zijn slowfood puur omdat er geen vlees in zit? En een vegetarische pizza van New York Pizza? http://nos.nl/artikel/2186137-rechter-z ... e-hap.html
Ondertussen sta ik deze te bouwen en naar binnen te schuiven:
Ondertussen sta ik deze te bouwen en naar binnen te schuiven:
- The Great Volunteer
- Berichten: 4765
- Lid geworden op:
- 31 jul 2017, 10:59
02 aug 2017, 18:15
Koken?
Ik moet gelukkig alleen de bbqs doen, geniet er wel van en dan vooral op mijn weber gas tuig, kregen zo'n ei cadeau vorig jaar maar dat is teveel geklooi voor het verschil in smaak. Ik zie me nog wel zo'n oklahoma smoker halen voor het echte werk, maar daar moet je dan ook tijd voor hebben.
Ik moet gelukkig alleen de bbqs doen, geniet er wel van en dan vooral op mijn weber gas tuig, kregen zo'n ei cadeau vorig jaar maar dat is teveel geklooi voor het verschil in smaak. Ik zie me nog wel zo'n oklahoma smoker halen voor het echte werk, maar daar moet je dan ook tijd voor hebben.
Re: Re:
02 aug 2017, 18:53
Ehm... dat iets vegetarisch is, betekent niet meteen dat iets niet fastfood kan zijn. Ik kan ook een hele zooi patat naar binnen douwen dat is gefrituurd in plantaardig frituurvet. Dat neemt niet weg dat het geen fastfood is. Persoonlijk zou ik kipnuggets ook onder fastfood scharen, of ze vegetarisch zijn of niet. Maar oreo's zie ik ook niet als maaltijd - en ook niet als fastfood -, maar als tussendoortje.The Great Volunteer schreef: ↑02 aug 2017, 17:36Dat is met recepten en bereidingen erbij. Dat is wat anders dan een glas melk ernaast zetten.
Kenmerk van Slowfood is o.a duurzaam. En vegetarisch voedsel is iig duurzaam in de zin er geen dieren voor gestorven zijn.
As easy to stop as it is to comprehend.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 26 gasten