Het Grote Culinaire/Kook Topic
Geplaatst: 02 aug 2017, 11:08
Beste,
Welkom in Het Grote Culinaire/Kook Topic van het GamingForum. Heb je een briljant recept dat je wilt delen of heb je hulp nodig omdat je zelfs pasta laat aanbranden is dit de plek waar je moet zijn. Uiteraard kan je hier ook al je foodpics kwijt als je ergens flink decadent gegeten hebt.
Ik leerde echt koken toen ik op mijn 15e in een professionele keuken kwam te werken, al hoewel we hier vooral dingen moesten opwarmen in de oven. Hier leerde ik echter wel het belang van een goede mise en place (dat is Frans voor zorgen dat je alles klaar hebt staan). Het daadwerkelijke koken gebeurde alleen voor het personeel, hier hadden we dan ook het meeste plezier in.
Thuis kook ik eigenlijk alleen nog maar vegetarisch om het milieu te ontzien, als ik uit eten ga kan ik echter nog wel graag een stuk vlees bestellen.
Hier wat tips van mij voor je thuiskeuken:
1) Mise en place is belangrijk. Zorg dat alles wat je nodig hebt klaarstaat, evt al gesneden. Dit zorgt dat je meer tijd en rust hebt om je te focussen op het daadwerkelijke bereiden van het eten.
2) Verse producten smaken beter
3) De markt is je vriend, groentes zijn hier een stuk goedkoper als in de gemiddelde supermarkt
4) Een recept is slecht een richtlijn, staar je hier niet blind om. Met name recepten van internet zijn geschreven naar iemands zijn persoonlijke smaak. Wees niet bang om te variëren. Uitzondering is als je gaat bakken, volg hier het recept tot de letter als het aankomt op verhoudingen
5)Koken met wijn is fantastisch, soms doe ik het zelfs door het eten
6)Zoek balans in smaken en zorg dat geen enkele smaak in je eten overheerst
7)De slager is een vakman, vraag advies als je voor het eerst een nieuw product gaat proberen
Ten slotte nog wat foto's van dingen die ik recent gekookt hebt
Risotto met eendenborst (I fucking love eendenborst)
Home made linzenwortel burger
Briljant ontbijt dit, ui/knoflook aangefruit, tomatenblokjes erbij, rode peper en wat specerijen. Dat een beetje laten inkoken en vervolgens twee eieren er in pocheren.
Welkom in Het Grote Culinaire/Kook Topic van het GamingForum. Heb je een briljant recept dat je wilt delen of heb je hulp nodig omdat je zelfs pasta laat aanbranden is dit de plek waar je moet zijn. Uiteraard kan je hier ook al je foodpics kwijt als je ergens flink decadent gegeten hebt.
Ik leerde echt koken toen ik op mijn 15e in een professionele keuken kwam te werken, al hoewel we hier vooral dingen moesten opwarmen in de oven. Hier leerde ik echter wel het belang van een goede mise en place (dat is Frans voor zorgen dat je alles klaar hebt staan). Het daadwerkelijke koken gebeurde alleen voor het personeel, hier hadden we dan ook het meeste plezier in.
Thuis kook ik eigenlijk alleen nog maar vegetarisch om het milieu te ontzien, als ik uit eten ga kan ik echter nog wel graag een stuk vlees bestellen.
Hier wat tips van mij voor je thuiskeuken:
1) Mise en place is belangrijk. Zorg dat alles wat je nodig hebt klaarstaat, evt al gesneden. Dit zorgt dat je meer tijd en rust hebt om je te focussen op het daadwerkelijke bereiden van het eten.
2) Verse producten smaken beter
3) De markt is je vriend, groentes zijn hier een stuk goedkoper als in de gemiddelde supermarkt
4) Een recept is slecht een richtlijn, staar je hier niet blind om. Met name recepten van internet zijn geschreven naar iemands zijn persoonlijke smaak. Wees niet bang om te variëren. Uitzondering is als je gaat bakken, volg hier het recept tot de letter als het aankomt op verhoudingen
5)Koken met wijn is fantastisch, soms doe ik het zelfs door het eten
6)Zoek balans in smaken en zorg dat geen enkele smaak in je eten overheerst
7)De slager is een vakman, vraag advies als je voor het eerst een nieuw product gaat proberen
Ten slotte nog wat foto's van dingen die ik recent gekookt hebt
Risotto met eendenborst (I fucking love eendenborst)
Home made linzenwortel burger
Briljant ontbijt dit, ui/knoflook aangefruit, tomatenblokjes erbij, rode peper en wat specerijen. Dat een beetje laten inkoken en vervolgens twee eieren er in pocheren.